El Departament de Salut habilitarà un hospital temporal al recinte de la Gran Via de la Fira de Barcelona per derivar-hi pacients amb coronavirus. L’objectiu es poder fer front, segons la consellera de Salut, Alba Vergés, a “l’augment de demanda que tindrem en els pròxims dies”. L’equip assistencial que se’n farà càrrec serà autònom i dependrà directament del sistema sanitari català. Segons Vergés, serà una “infraestructura de tot el país on tota la xarxa hi podrà aportar”.

El sistema de salut farà el triatge dels pacients amb la covid-19 susceptibles d’anar a la fira. S’hi podran derivar des de persones que acabin de tenir simptomatologia fins a aquelles que ja estiguin en tractament en hospitals. Els casos que es destinin en aquest recinte seran de simptomatologia lleu o moderada.

L’hospital temporal, que s’anomenarà Fira Salut, podrà acollir, en una primera fase, a partir de la setmana que ve, 300 llits. L’objectiu és arribar als 2.000 llits amb la possibilitat que les instal·lacions es puguin ampliar. Més de 600 professionals de la xarxa assistencial de salut, provinents sobretot dels centres d’atenció primària, seran els responsables d’atendre els pacients. Hi haurà 15 especialistes hospitalaris, 120 metges d’atenció primària, 120 professionals d’infermeria, 240 auxiliars i 120 cel·ladors. Funcionaran en cinc torns per cobrir les 24 hores del dia.

Les tasques d’adecuació de l’espai de la Fira de Barcelona ja han començat. Uns treballs que, segons Vergés, seran una “feina ingent que es farà en molt pocs dies” per poder posar-lo en funcionament la setmana que ve.

Al recinte de Montjuïc de la Fira de Barcelona ja s’hi ha obert un espai per atendre a persones vulnerables durant aquesta crisi del coronavirus.