hospital-clinic-15-231020

L’Hospital Clínic ha reaccionat a l’acord entre les administracions per trobar una nova ubicació per al centre sanitari. Aquest dimarts Generalitat, Ajuntament de Barcelona i Diputació han acordat crear una comissió per definir el nou espai al llarg del segon trimestre.

En un comunicat el director general, el doctor Josep Maria Campistol ha valorat molt positivament l’impuls d’aquest grup de treball i considera que “és un pas endavant real i compromès per poder oferir als pacients i a la ciutadania de la nostra àrea de referència una atenció sanitària de primer nivell”.

Per això, espera que els propers mesos es concreti el projecte final amb una proposta que ajudi a “agilitzar l’ampliació urgent i a mantenir el Clínic entre els millors hospitals del món”.

Servei d’urgències nou i habitacions amb millors condicions

Segons Campistrol, el nou centre hauria d’incorporar les millores que no s’han pogut fer els darrers anys al centre per falta d’espai. Destaca, per exemple, un nou servei d’urgències, habitacions amb millors condicions, quiròfans punters o unes consultes externes integrades a l’hospital. També ha de permetre, afegeix, posar fi a “la disseminació de serveis per a la ciutat i concentrar tota l’activitat en un espai, guanyant eficiència i qualitat en l’atenció als pacients”. En el comunicat, però, no es fa cap referència explícita al recinte de l’Escola Industrial. Un espai que els responsables sempre havien defensat, però que no té el vistiplau de veïns i entitats.

Una de les qüestions que defensen els responsables del centre és que es mantingui la proximitat de l’hospital amb la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut i també als centres de recerca. Consideren que és “clau” per facilitar l’accés dels professionals en formació, que són el seu “tret diferencial”.