L’Hospital Clínic apressa Salut i l’Ajuntament per decidir un emplaçament per a l’ampliació del recinte hospitalari a un solar que, segons els responsables de l’hospital, ha de ser a l’Esquerra de l’Eixample. En una entrevista al programa ‘bàsics‘, el director general del Clínic, Josep Maria Campistol, ha insistit en el recinte de l’Escola Industrial com el millor emplaçament, malgrat que la Diputació ja l’hagi descartat: “No la descarto, estem en converses amb Salut i l’Ajuntament i espero que les administracions intentin trobar consens”.

Josep Maria Campistol, al ‘bàsics’
ENTREVISTA COMPLETA

Campistol descarta el trasllat al recinte de la Maternitat perquè és petit i destaca dos possibles emplaçaments que s’ajusten a les necessitats del Clínic: el recinte de l’Escola Industrial i el recinte firal de la plaça d’Espanya. Amb aquestes dues possibilitats damunt la taula, el director general del Clínic és optimista i confia que l’Administració es posarà d’acord: “Em donaria per satisfet si podem marxar de vacances a l’estiu amb la decisió presa”.

L’hospital multiplica per cinc l’espai útil en un segle

L’edifici actual de l’hospital data del 1890 i, en el moment de la construcció, disposava de 20.000 metres quadrats. Actualment hi ha 100.000 metres quadrats útils, segons Campistol. Per això, critiquen que l’espai ha quedat petit: “L’hospital és fantàstic, no dona més de si”, lamenta el director general del Clínic.