Diferents entitats veïnals i d’arquitectura s’han constituït en plataforma per evitar que l’Hospital Clínic ampliï les instal·lacions al recinte de l’Escola Industrial, tal com ja fa anys que es planteja. La plataforma —batejada amb el nom Un Nou Clínic És Possible Salvant el Recinte de l’Escola Industrial— proposa que es faci un estudi (tant del Clínic com de l’Escola Industrial) per “determinar aquelles opcions que en respectin la identitat original” per fer l’ampliació de l’hospital.

En cap cas la plataforma s’oposa al fet que el Clínic creixi; ara bé, demana que ho faci després d’un debat amb les entitats i el veïnat de l’Esquerra de l’Eixample, i que “s’optimitzin la seva ubicació actual [la del Clínic] i l’espai de l’antiga caserna de bombers” (al carrer de Provença). A més, també proposa que l’Escola Industrial sigui qualificada com a bé cultural d’interès nacional (BCIN) “com a referent emblemàtic de la modernitat industrial catalana”.

La plataforma està integrada pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, el grup d’arquitectes AADIPA, l’Agrupació d’Arquitectes Urbanistes de Catalunya, SOS Monuments, la coordinadora esportiva de l’Escola Industrial, l’AV Esquerra de l’Eixample, l’AV Dreta de l’Eixample i la FAVB.