La presència d’una oca als voltants de la ronda del Litoral, a la zona del Poblenou, va sorprendre conductors i vianants dilluns passat al vespre. Segons ha explicat la Guàrdia Urbana a les xarxes socials, l’animal estava desorientat i creuen que “segurament” buscava el refugi de biodiversitat del Parc de Diagonal Mar. Els agents es van desplaçar fins al lloc i un dels policies, amb formació veterinària, la va agafar i rescatar.

El Parc de Diagonal Mar, un refugi per a les aus

L’àrea protegida del Parc de Diagonal Mar té més de 134.000 metres quadrats. Aquesta àrea està dotada d’una gran riquesa vegetal i animal i s’hi han detectat més de 150 espècies d’aus diferents, moltes de les quals protegides que, o bé s’aturen al parc a descansar durant les rutes migratòries, o bé escullen aquest indret per reproduir-se o hivernar. Alguns exemplars són el rossinyol bord, la gavina corsa o la gavina capnegre.

Per preservar-les, es va prohibir l’entrada dels gossos al parc el passat mes d’abril. Tot i això, a les xarxes socials, un usuari de Twitter —precisament en resposta al rescat de l’oca— ha denunciat que la normativa no es respecta.