projectil foam

(ACN/Redacció) El comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Josep Maria Estela, ha afirmat que el que surti de la comissió parlamentària que estudia el model d’ordre públic serà “vinculant”. Així, si es decideix que s’eliminen les bales de “foam” s’hauran de deixar de fer servir. Davant d’això ha dit que si no hi ha pilotes d’escuma “s’haurà de buscar alguna altra eina”. En aquest sentit, ha apostat per estudiar altres models europeus com el de fer ús de mànegues d’aigua.

El debat al Parlament de Catalunya arriba després que en els últims anys diverses persones hagin quedat greument ferides per l’impacte d’una bala d’escuma. Un dels últims casos va ser al febrer de l’any passat, quan una noia va perdre la visió d’un ull durant les protestes en suport a Pablo Hasél.

Sobre els desnonaments, ha afirmat que se seguiran les polítiques públiques que es puguin decidir respecte a aquest tema, però ha asseverat que els Mossos no deixaran de complir els requeriments judicials. Estela ha confiat que “aviat” disposaran d’un nou protocol.