Dues intervencions de la Guàrdia Urbana han acabat aquesta setmana amb dues festes il·legals que es duien a terme en locals dels districtes de l’Eixample i Sants-Montjuïc. Els agents va desallotjar més de 300 persones entre les dues operacions. La primera festa intervinguda va ser dimecres passat, vigília de Reis. Una patrulla de paisà va entrar en un local on es va trobar 206 persones ballant, amb un punxadiscos i sense respectar cap mesura de seguretat en matèria de covid. La segona festa s’ha celebrat aquest divendres a la matinada en un local on es van congregar fins a 116 persones.

Es tractava de festes il·legals, que s’estaven realitzant dins d’espais que, per una banda, incomplien les restriccions per a l’oci nocturn, i d’altra banda, no tenien permís per dur a terme aquesta activitat. Tal com es pot comprovar a les imatges enregistrades per la Guàrdia Urbana, almenys a l’interior d’un dels locals no es respectaven les mesures covid de prevenció, com les distàncies de seguretat i la mascareta. Tampoc no hi havia cap tipus de limitació de l’aforament.

Restriccions a Catalunya i mesures covid, última hora: es prorroguen fins al 20 de gener

Detallem totes les mesures i restriccions a Catalunya després dels últims canvis anunciats pel govern

Les festes il·legals, una constant des de l’inici de la pandèmia

No és ni molt menys la primera de les intervencions del a Guàrdia Urbana per aturar festes il·legals. Aquestes han sovintejat a tota la ciutat des del desconfinament. Només durant els primers quatre mesos del 2021, van intervenir en 61. I fa poc més d’un mes, van clausurar i tapiar una discoteca sense llicència que organitzava festes durant les restriccions per la covid.