guardia urbana nit

Des de principis d’any, la Guàrdia Urbana ha aturat almenys 61 festes il·legals a Barcelona. Una les últimes actuacions va ser el 4 d’abril a la Zona Franca, on els agents van desallotjar 200 persones que, a més, incomplien altres restriccions anticovid, com la distància de seguretat o l’ús obligatori de mascaretes. La policia local també va aturar una festa il·legal en un local del Poblenou el 10 d’abril i va identificar la setantena de persones que hi havia.

Coronavirus, en directe

El tinent d’alcalde en Seguretat, Albert Batlle, ha detallat que les 61 intervencions en festes il·legals s’han fet entre el 22 de gener i el 15 d’abril. Tot i les identificacions i sancions interposades, no hi ha hagut cap detenció: “Això no inclou les intervencions i detencions relacionades amb altres incidents, com són botellades o incompliments de les normes anticovid”, ha especificat.

Més de 51.000 denúncies des de la tardor

Batlle ha explicat que hi ha intervencions diàries en algunes zones de la ciutat on acostuma a haver-hi concentracions de persones, sobretot els caps de setmana, com el Born o la plaça dels Àngels. En aquest sentit, ha detallat que entre el 9 de novembre de l’any passat i el 18 d’abril d’aquest any, el cos local ha interposat 51.557 denúncies per incomplir les mesures contra el coronavirus, més de la meitat per saltar-se el toc de queda i no dur la mascareta.

Quines restriccions i mesures hi ha a Catalunya?

Concretament, la Guàrdia Urbana ha fet 18.873 denúncies per no respectar el confinament nocturn, 10.191 per no dur o fer un mal ús de la mascareta, 4.692 per incomplir la limitació de grans concentracions de gent, 3.270 per consumir alcohol a la via pública o en establiments sense llicència i 3.016 per no mantenir les distàncies de seguretat que fixen les autoritats sanitàries.

Batlle també ha concretat que l’Ajuntament ha rebut 1,6 milions d’euros pel pagament de sancions interposades per la Guàrdia Urbana.