L’Ajuntament ha precintat i tapiat el Casablanca, un local sense llicència que va funcionar com a discoteca durant les restriccions a locals d’oci nocturn decretades per la covid-19, un sector tancat des del març del 2020 i fins a l’octubre del 2021. El local està ubicat al barri de Sant Pere, al número 13 del carrer de la Mare de Déu del Pilar, segons ha informat l’Ajuntament.

La Guàrdia Urbana va intervenir-hi per primera vegada a l’agost. Els agents van fer-hi una inspecció i van comprovar que hi havia clients ballant a l’interior del local, que disposava d’un equip professional de música i, fins i tot, un discjòquei. També es van trobar persones fumant pipes de xixa amb tabac i s’hi van detectar deficiències de seguretat com tenir les portes tancades i bloquejades. Igualment, es va constatar que s’infringien les precaucions i restriccions vigents pel coronavirus, entre les quals hi havia la distància interpersonal o l’excés d’aforament.

Més de 166 € per entrar-hi

Alguns clients van explicar a la Guàrdia Urbana que els havien captat a la zona de la platja i que havien pagat imports molt elevats per entrar al local. Un client va assegurar que havia pagat 500 per poder-hi entrar amb dues persones més, és a dir, que van abonar més de 166 € per persona per accedir-hi i tenir “dret a consumicions”. En un altre cas, l’import va ser de 350 € per nou persones.

La Guàrdia Urbana va desallotjar l’establiment la mateixa nit i el districte de Ciutat Vella el va precintar sis dies després. Tot i això, el titular de l’activitat va impugnar-ho als jutjats. Setmanes després, la policia barcelonina va detectar que s’havia trencat el precinte i que l’espai tornava a funcionar com a discoteca. Finalment, s’ha ordenat precintar de nou l’activitat, amb autorització judicial, que entra en vigor aquest dimecres.

Restriccions a Catalunya i mesures covid

Detallem totes les mesures i restriccions a Catalunya després dels últims canvis del Procicat

En aquest temps, però, la Guàrdia Urbana hi ha hagut d’intervenir en diverses ocasions per queixes dels veïns i alguns incidents. L’Ajuntament assegura que el titular de l’activitat no ha col·laborat amb la inspecció, per la qual cosa se li han obert procediments sancionadors econòmics.