El Govern espanyol ha fet marxa enrere. Finalment els menors de 14 anys podran fer un passeig de lleure aquest diumenge, 26 d’abril. Això, malgrat que aquest dimarts la portaveu de l’executiu, María Jesús Montero, havia anunciat prèviament que els nens podrien sortir només per anar a acompanyar els pares a desplaçaments indispensables com per comprar aliments, a una farmàcia o una entitat bancària. El canvi de rumb s’ha fet després de les nombroses crítiques com les de tots els partits de l’oposició. La mesura s’aplicarà si el Congrés dels Diputats aprova l’ampliació fins al 9 de maig de l’estat d’alarma pel coronavirus.

Condicions a concretar

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, no ha concretat les condicions en les quals es duran a terme les passejades però sí que ha dit que podrien incloure mesures de prevenció, distàncies de seguretat i limitacions de temps. Illa ha afirmat que  l’estat espanyol no està en una fase de desescalada sinó de confinament i ha defensat que la millora dels resultats mèdics des del confinament de la població avalen aquesta mesura d’alleujament. El ministre també ha fet una crida a la prudència perquè l’emergència sanitària encara és complicada i les estadístiques encara indiquen que hi ha un alt índex de contagis.

Limiten el preu de les mascarètes

El Govern espanyol també ha explicat que s’aprovarà la limitació del preu de venda de cada unitat de mascareta quirúrgica a 96 cèntims. Illa ha dit que se’n fixa el preu màxim per tal d’evitar abusos i per establir un preu just en plena pandèmia. L’administració espanyola també es reserva la possibilitat de regular de nou el preu en funció de com evolucioni el mercat de mascaretes.