La ministra portaveu del Govern espanyol, María Jesús Montero, ha anunciat que el Consell de Ministres ha donat llum verda per deixar sortir al carrer els menors de 14 anys a partir del 27 d’abril. Podran sortir acompanyats d’un adult amb qui convisquin per fer les tasques bàsiques: anar al supermercat, a la farmàcia o al banc. Segons Montero, “és un alleujament parcial”. La ministra ha explicat que els menors han estat a casa durant cinc setmanes i que “la probabilitat que estiguin contagiats és molt baixa”. La mesura no preveu que surtin al carrer per jugar o fer esport a l’aire lliure.

Montero diu que la sortida al carrer “ha de ser controlada i fent cas de les mesures de distància de seguretat i d’higiene”. Fins ara els menors podien sortir al carrer amb un adult, sempre que no es pogués quedar sol a casa. El Govern espanyol ha assenyalat que els menors de 14 a 18 anys podran sortir al carrer per anar a comprar en els establiments de serveis bàsics.

Reaccions a Catalunya: ERC demana fer cas a la Generalitat

El president del Grup Parlamentari d’ERC, Sergi Sabrià, ha recomanat als pares fer cas al govern en la sortida dels nens al carrer, i ha assegurat que “no pateixin perquè no es trobaran cap Guàrdia Civil multant els seus fills”. En una entrevista a ‘Ràdio 4’, ha defensat que la gestió de la pandèmia es fa millor amb “descentralització” i reivindica que el govern “decideixi i implementi” el pla de sortida dels menors. “Si a l’Estat no li va bé la franja de quatre a cinc, què faran, detenir els pares? No podem esperar quants cops més s’equivocarà l’Estat”, ha insistit. D’altra banda, ha dit que quan passi la pandèmia caldrà celebrar unes eleccions en què els catalans triaran si ha de ser la dreta o l’esquerra qui lideri la “reconstrucció”.

El Govern espanyol demana prorrogar el teletreball dos mesos més

El govern de Pedro Sánchez ha aprovat també en el Consell de Ministres que l’estat d’alarma s’allargui fins al 9 de maig. Aquest dimecres el president espanyol portarà la mesura al Congrés dels Diputats perquè es voti i obtingui els vots necessaris per tirar endavant.

El mateix Govern ha aprovat que s’allargui el teletreball dos mesos més i insta les empreses a seguir la mesura.