El proper dimarts 28 d’abril se celebra el Dia Internacional de la Seguretat i Salut en el Treball i els sindicats CCOO i UGT volen que, aquest any, es dediqui a les persones que han mort de coronavirus i també als treballadors dels serveis essencials, que han multiplicat la seva feina per fer front a la pandèmia. 

Els dos sindicats han fet públic un manifest en què expressen que la covid-19 ha posat de manifest que “la salut laboral és indissociable de la salut pública”. De fet, afegeixen que “els contagis en l’àmbit laboral i en els desplaçaments vinculats han estat importants vectors de propagació del virus”.

Reconeixement als sectors que treballen a primera línia

Fan especial referència als treballadors del sector sanitari, tant els que treballen a primera línia en hospitals com els que ho fan en residències de gent gran i en l’atenció domiciliària. I inclouen altres col·lectius que també es consideren serveis essencials i que no han parat de treballar: professionals de l’alimentació, correus i paqueteria o transport. Tots ells, segons els sindicats, han garantit el funcionament de la societat en un període tan crític. 

Entre les demandes que fan, es dirigeixen a la Generalitat perquè impulsi una mesa de diàleg social on es treballi en una nova estratègia de seguretat i salut en els propers anys a Catalunya.