Un home surt d'una farmàcia sense els medicaments després de col·lapsar el sistema informàtic

El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona assegura que ja s’han dispensat més de 700.000 mascaretes gratuïtes a tot Catalunya, des que aquest dilluns es van començar a distribuir en el marc de la campanya “Mascareta / Salut”. Els ciutadans que en necessitin poden anar a buscar-les a les farmàcies amb la seva targeta sanitària i se’ls dispensarà una mascareta gratuïta per fer front a la pandèmia del coronavirus.

Segons les dades facilitades pel col·legi, aquest dimarts se n’han repartit 400.000, més que la primera jornada, quan en van ser 309.000. La gran demanda de mascaretes, amb pics de 150 sol·licituds per segon, segons diuen en un comunicat, “ha generat que el sistema de recepta electrònica no hagi funcionat amb normalitat“. Després que es col·lapsés durant les primeres hores de dilluns, els tècnics informàtics del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya “continuen treballant per estabilitzar el sistema i optimitzar el servei”.

Des del Col·legi de Farmacèutics insisteixen a demanar als ciutadans que “continuï actuant amb responsabilitat i prudència” i que només s’acostin a les farmàcies a recollir les mascaretes en cas que no en tinguin i realment les necessitin. L’objectiu és aconseguir que el repartiment es faci de manera esglaonada. La previsió és arribar a distribuir fins a 14 milions de mascaretes a través de les 3.227 farmàcies catalanes.