La seu del Síndic de Greuges serà un dels punts on es durà a terme la campanya de donació de sang i plasma el 23 d’abril, dia de Sant Jordi. La institució ha anunciat aquest dimarts que cedeix el seu edifici, situat al número 7 del passeig de Lluís Companys, al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, perquè s’hi puguin fer les extraccions.

Les donacions es faran de 9.30 a 14.30 h i de 17 a 20.30 h. Per participar-hi, els donants han de reservar hora a través del web https://www.donarsang.gencat.cat. Amb la reserva s’eviten esperes en uns dies en què cal mantenir les mesures de distanciament social, imposades per frenar la pandèmia del coronavirus.

Bona resposta ciutadana

El Banc de Sang fa una crida ciutadana per mantenir el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant l’epidèmia de la covid-19 per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, entre d’altres. Es calcula que calen 800 donacions diàries a Catalunya perquè les plaquetes tenen una caducitat de cinc dies. Tot i això, la institució subratlla que la ciutadania està responent “de manera activa” a la necessitat de donar sang.

Aquesta és una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari. El Banc de Sang i Teixits del Departament de Salut, a més, assegura que aplicarà en aquesta campanya de donacions totes les mesures de seguretat recomanades, com ara la disposició de gel esterilitzant, el manteniment de les distàncies i bolígrafs d’un sol ús per omplir el qüestionari.

La covid-19 no es transmet per la sang

La institució recorda, així mateix, que el coronavirus no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.