estafa

El govern català estudia retornar l’import de les sancions que es van imposar als ciutadans que no van complir les restriccions de mobilitat durant el primer estat d’alarma a causa de la covid-19. El govern central ha ordenat crear un equip de treball per tornar totes les multes que es van imposar i també s’haurien d’anul·lar els expedients que l’Administració encara tramitava.

Segons el govern, a Catalunya, els Mossos d’Esquadra i les policies locals van posar 146.000 denúncies a ciutadans per saltar-se el confinament domiciliari. D’aquests procediments, més de 63.626 van acabar en multes, d’aproximadament entre 300 i 600 euros.

Com ho farà el govern central?

El govern central ha creat equips de treball amb totes les seves subdelegacions i delegacions. Per fer-ho, s’habilitarà un mecanisme perquè els ciutadans consignin un compte bancari al qual fer la transacció. De moment, però, això no afectarà Catalunya ni el País Basc, que tenen la competència en aquesta matèria transferida.

Tot això és conseqüència de la resolució del Tribunal Constitucional que va declarar inconstitucional el primer estat d’alarma, que va estar en vigor entre el 13 de març del 2020 i el 21 de juny.