interior taxi

Fa temps que els taxistes reclamen la instal·lació de càmeres de seguretat dins dels vehicles, però els sindicats asseguren que mai havien obtingut resposta per part de les administracions. Ara sembla que, per primera vegada, l’Institut Metropolità del Taxi (IMET) està disposat a estudiar-ho i no tanca la porta a una mesura que ja s’aplica a Madrid i Tenerife.

La pressió dels taxistes per instal·lar càmeres s’ha incrementat després dels últims episodis de robatoris que han viscut. Els sindicats asseguren que cada vegada en pateixen més i que, en alguns casos, els lladres actuen amb violència. Ara bé, des dels Mossos asseguren que les xifres de denúncies no mostren un increment destacat dels robatoris amb violència.

Reunió imminent per parlar de les càmeres dins dels taxis

Segons el Sindicat del Taxi de Catalunya (STAC), l’IMET ha assegurat aquest divendres en una trobada amb el sector que estudiarà la instal·lació de càmeres a l’interior dels vehicles. Ara bé, aquesta qüestió s’abordarà amb més profunditat la setmana que ve en una altra reunió entre les dues parts i en què tam´bé participaran els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana. De fet, dilluns al matí, Élite Taxi ja té a l’agenda una trobada en paral·lel amb la policia catalana per conèixer les dades de robatoris.

Des de l’Ajuntament, el tinent d’alcalde en Seguretat, Albert Batlle, ha mostrat la seva predisposició a incrementar les mesures de seguretat dels taxistes i veu amb bons ulls l’ús de càmeres de seguretat, tot i que ha dit que caldrà estudiar com es podria aplicar la mesura.