teleassistència

L’Ajuntament de Barcelona ha informat d’un intent d’estafa als usuaris del servei de teleassistència municipal. Es tracta almenys de 200 persones que han rebut una trucada en què els informaven que havien de pagar 20 euros, quan en realitat aquest servei és gratuït. El consistori no té constància que ningú hagi pagat o facilitat les dades bancàries, però els fets ja s’han posat en coneixement dels Mossos d’Esquadra.

Missatge de veu gravat

Els mateixos usuaris ho han alertat a l’empresa que presta aquest servei, Tunstal Televida, que ho ha posat en coneixement de l’Ajuntament i dels Mossos d’Esquadra perquè investiguin els fets.

La primera queixa es va rebre el 13 d’octubre, però en els darrers dies s’han intensificat, i ja són 200 persones les qui han notificat que han rebut aquesta trucada amb un missatge de veu gravat, en què asseguraven que el servei passava a ser de pagament i que havien d’abonar aquests 20 euros.

Avís als usuaris

El consistori ha començat a alertar d’aquest intent d’estafa als 74.000 domicilis que tenen el servei actiu, a través d’un missatge que està enviant l’empresa adjudicatària.