Els representants de l’oci nocturn s’han reunit aquest dilluns a la tarda amb els departaments de Salut, Empresa i Interior. Segons ha explicat la FECASARM, el govern ha acordat ampliar els ajuts econòmics per al sector per la pandèmia del coronavirus, de 6.000 a 10.000 euros per als locals amb menys de 10 treballadors i de 9.000 a 20.000 euros per als establiments amb més de 10 treballadors.

El secretari general de la FECASARM, Joaquim Boadas, ha valorat positivament aquesta mesura però considera que segueix sent insuficient. Boadas creu que si no hi ha ajuts proporcionals a les pèrdues que està arrossegant el sector s’han de buscar alternatives. Demana l’equiparació de les activitats que ara no poden obrir, com les discoteques, les sales de festes o les sales de ball.

Una altra de les mesures que s’han acordat a la reunió d’aquesta tarda és la reactivació de la taula de treball per a l’aprovació del pla sectorial de l’oci nocturn. Boadas ha demanat que mentre no s’aprova aquest pla cal impulsar altres mesures que facin possible la reobertura. En aquest sentit, el secretari general de la FECASARM ha dit que “l’horari que considerem mínim per poder treballar i poder sobreviure és el de les 11 de la nit, el que s’està aplicant ara per exemple a Madrid i València. Aquest horari mínim i retardar el toc de queda nocturn, evidentment sobretot els caps de setmana”.