Metge parlant per telèfon

Salut ha detectat prop d’1.800.000 persones considerades de risc si emmalalteixen de la covid i ha engegat un programa per fer-ne un seguiment. “Ens adrecem a un nombre important de persones que potser elles mateixes no es consideren de risc però que ho són”, assegura el director del CatSalut, Adrià Comella.

Una trucada telefònica o un SMS

Entre les persones de risc, hi ha aquelles que ho són per qüestions socials i de vulnerabilitat i també de morbiditat. Aquí, Salut hi ha inclòs malalties com la dependència a l’alcohol o al tabac, l’obesitat o la diabetis mellitus.

Amb tots ells es treballa en una estratègia preventiva per evitar que s’infectin. Es tracta d’una assistència personalitzada a través del equips d’atenció primària que es fa per dues vies: amb una trucada telefònica o bé amb l’enviament d’un SMS. En el cas de les trucades es prioritzen aquelles persones que durant l’últim any no han tingut cap contacte amb l’equip de referència d’atenció primària, uns 200.0000 usuaris. A tots ells, se’ls farà una seguiment de la seva situació, se’ls oferiran informació i assessorament i, si cal, se’ls programarà una visita. En alguns casos, fins i tot, se’ls entregarà un pulsioxímetre perquè es controlin la temperatura i la concentració d’oxigen a la sang.

L’estratègia de prevenció de Salut anirà acompanyada de la campanya de comunicació “Tu pots ser de risc, no t’arrisquis” a través de les xarxes socials, els mitjans de comunicació i els centres d’atenció primària.