Mossos d'Esquadra

Agents dels Mossos d’Esquadra han detingut aquest cap de setmana tres lladres multireincidents —dos d’ells “in fraganti”— que sumen un total de 86 antecedents per robatoris i furts. Segons informa la policia catalana, en un dels casos investigats, el lladre es va fer passar per treballador d’un centre mèdic per robar el dispositiu mòbil d’un dels pacients i ja acumula 62 antecedents policials.

Una altra de les actuacions va tenir lloc aquest dissabte de matinada al districte de Ciutat Vella. Una patrulla va observar com dos individus agafaven pel coll una tercera persona per robar-li a la via pública. Els agents es van dirigir al llocs dels fets, però les dues persones van aconseguir fugir. Els agents van iniciar el seguiment d’un vehicle que va permetre detenir els dos joves —de 20 i 21 anys—, que van quedar detinguts per robatori amb violència i intimidació. Els tres detinguts passaran a disposició judicial en les properes hores.

El pla Tremall, activat des del juny

L’actuació s’emmarca dins el pla Tremall, un dispositiu policial que els Mossos tenen activitat des del mes de juny per lluitar contra la multireincidència a la ciutat i també minimitzar l’impacte delinqüencial. La pressió policial, coincidint amb la situació sanitària, ha suposat una disminució del 40 % dels fets delictius registrats des del mes de juny i fins a l’octubre. Les dades revelen que els furts han baixat notablement, en un 59 %, i també ho han fet els robatoris violents, en un 34 %.