Fa una setmana que a la part alta de Roquetes, concretament al carrer de Briquets, es va esfondrar la façana d’un edifici. Segons expliquen els veïns, els Bombers i la Guària Urbana s’hi van desplaçar i ara, una setmana després, encara hi ha la malla blanca que els Bombers van col·locar aguantant el que queda del mur. L’incident ha derivat en dos problemes principals que afecten de ple els veïns de la zona: la recollida de residus i la mobilitat amb l’autobús del barri.

Problemes de neteja i mobilitat

Com que es va restringir el trànsit al carrer pel perill que suposava el mur, el camió de la brossa no recollia els residus que es van acumular als contenidors propers a la zona. “Els primers quatre dies els contenidors estaven plens i feia fàstic”, comenta una veïna que viu davant, afegeix també que ja fa dies que no passa i que la brigada de neteja finalment “sí que recull la brossa que quedava a terra fora dels contenidors” manualment.

La conseqüència derivada de l’esfondrament que encara repercuteix en la dinàmica habitual dels veïns és la modificació del recorregut del bus del barri 81. Unes quantes parades s’han anul·lat i molts veïns s’han de desplaçar fins al carrer de Llobera per agafar el 127. “És complicat anar amunt i avall”, explica una veïna que habitualment es mou amb les seves criatures.

Pendents del propietari de l’edifici

Al llarg d’aquesta setmana la façana hauria d’estar arreglada segons  l’Associació de Veïns de les Roquetes. Expliquen que el districte va comunicar al propietari de l’immoble que té una setmana de marge per intervenir l’edifici. En cas que no es faci la reparació, el mateix districte l’executarà i derivarà al propietari els costos que ha d’assumir.