toc de queda a la Barceloneta, a Barcelona

El govern català ha fet públic aquest dimarts que demanarà una pròrroga del toc de queda durant una setmana més. Això sí, si el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ho autoritza, hi haurà alguns canvis en la llista de municipis afectats pel confinament nocturn. Seran 165, quatre localitats més que la setmana passada.

Les hospitalitzacions superen el pic de la quarta onada

Amb la pròrroga del toc de queda i la resta de restriccions vigents a Catalunya, el govern vol frenar el cop de la cinquena onada, que ja afecta els hospitals. Actualment hi ha 1.800 persones hospitalitzades, una xifra superior a la registrada durant el pic de la quarta onada. Les UCI tampoc no se’n salven i ja tenen 307 pacients en estat greu.

Els tests d’antígens arriben a les farmàcies

Per frenar l’expansió del virus és fonamental la detecció precoç dels casos. Amb aquest objectiu, el Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts un decret llei que autoritza la comercialització dels tests d’antígens a les farmàcies. Això sí, la norma no estipula un preu de venda, per tant seran els establiments els encarregats d’establir-lo.