Amb l’augment de casos positius per covid-19 de la cinquena onada, alguns països europeus estan començant a aplicar més restriccions d’entrada als turistes que volen accedir al seu territori. És el cas de França, que ha afegit restriccions d’entrada pel que fa a la mobilitat terrestre. També és el cas de Portugal, que demana als turistes espanyols una prova PCR o d’antígens addicional, en funció del territori al qual vulguin viatjar.

Tot plegat fa posar al sector de les agències de viatge en guàrdia, més restriccions és sinònim de més anul·lacions i, per tant, una recuperació del sector encara més lenta del previst per aquest estiu.

Viatjar a Portugal sortirà més car

El president de les agències de viatge especialitzades (ACAVe), Martí Sarrate, creu que les restriccions aplicades per Portugal poden dissuadir moltes famílies de no viatjar-hi. Per Sarrate, si ara una família s’ha de plantejar fer una prova per a cada un dels seus membres, el viatge es pot arribar a encarir uns 300 euros.

Accedir a França, més difícil en cotxe

França, ara mateix, demana disposar de la pauta completa de vacunació o bé presentar una prova PCR o d’antígens negativa amb una antelació de 24 hores per poder entrar al país. Unes mesures que s’aplicaven als turistes que arribaven als aeroports francesos i que ara s’ha ampliat a l’accés per carretera.

Segons Sarrate, aquest anunci no és tan negatiu perquè al final s’apliquen les mateixes regles de joc, tant al turista que arriba amb avió, com al qui accedeix amb vehicle privat a França.