vista Eixample de nit
Foto: Vicente Zambrano

El govern de la Generalitat ha decidit prorrogar el toc de queda nocturn durant set dies més. Segons ha explicat la portaveu, Patrícia Plaja, la situació epidemològica continua sent “preocupant. Per això, l’executiu tornarà a demanar aquest dimecres al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que es prorrogui el confinament nocturn a partir de la una de la matinada durant una setmana.

Canvis en la llista de municipis amb toc de queda

Plaja també ha avançat que la llista dels municipis afectats pel toc de queda no serà el mateix que el d’aquesta setmana. El govern el modifica en funció de la incidència de la covid en el territori. Així, a partir del 24 de juliol els municipis afectats passen dels 161 actuals als 165. Plaja ha anunciat que entre les incorporacions al mapa del toc de queda hi figuren Lleida, Roses, Salt i el Vendrell. En total, hi ha 17 municipis que deixaran de tenir el toc de queda en vigor, i 21 que s’incorporaren a la llista.

Entre els municipis que ja no tindran toc de queda hi ha Solsona, Esparraguera, Abrera o Altafulla, entre d’altres. En canvi, entre les poblacions on es començarà a aplicar hi trobem Igualada, Tàrrega, Mollersussa, Gelida o l’Ametlla de Mar.

A banda del toc de queda, el govern també demanarà al TSJC que es prorrogui la prohibició de les reunions de més de 10 persones, i les restriccions d’aforament en els espais de culte.