Els Bombers de Barcelona ja disposen aquesta temporada d’estiu d’un nou vehicle que funciona com a centre de comandament avançat. Es tracta d’una de les noves eines que ha incorporat el cos en els últims mesos i que disposa de múltiples dispositius tecnològics, emissores terrestres i de banda marina, ordinadors portàtils, un equip d’impressió, una càmera de vigilància i una estació meteorològica, entre altres dispositius.

A més, el vehicle té un espai interior ampli que permet aïllar-se del soroll de l’exterior per treballar-hi a dins i alhora es pot obrir a l’exterior quan cal per compartir tota la informació necessària amb al resta de l’equip. Aquest vehicle, que va entrar en funcionament a finals de març i ja s’ha utilitzat en algunes ocasions, permet al cos de Bombers gestionar les emergències “in situ” i en coordinació amb la resta de cossos que hi intervenen.

Un vehicle d’intendència i dues bombes rurals pesants

A més del vehicle de comandament avançat, els Bombers de Barcelona també han incorporat recentment dues bombes rurals pesants, per la zona de muntanya, i un vehicle d’intendència nou que permet transportar de manera urgent material pesant, fer funcions d’intendència en els punts on s’estigui intervenint i funcionar com a espai de vestidor tancat si es necessita.