passaport covid

El govern de la Generalitat ha convocat d’urgència la comissió delegada per a la covid-19 aquest dijous a les 8 h per decidir si prorrogar o no el certificat covid. L’executiu català valorarà l’informe del Comitè Científic Assessor, que s’ha reunit aquest dimecres i que ha enviat l’escrit al Departament de Salut amb la seva posició sobre el passaport covid. De moment, no ha transcendit quina ha estat la valoració del comitè d’experts, si bé la seva presidenta, Magda Campins, ja ha dit que és partidària de mantenir el certificat.

Segons ha informat el Departament de Salut, en el cas que finalment aquest dijous al matí es decideixi prorrogar el certificat de la covid, es plantejaria la proposta al TSJC “amb caràcter urgent”. Durant el dia, està previst que els magistrats es pronunciïn.

Si el TSJC no dona una resposta abans de divendres o tomba la proposta del govern, el certificat de la covid deixarà de ser obligatori en sectors com la restauració a partir de la mitjanit de dijous a divendres.

Argimon confia que la resposta arribi dijous

En declaracions a l’ACN, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha explicat que si fos necessari, s’entraria una resolució “ràpida” al TSJC perquè s’hi pronunciés. A més, ha argumentat que el tribunal només tindria un assumpte a valorar, “una mesura que ja ha analitzat, no li ve de nou”. “No s’hauria de pronunciar pel culte, per les reunions o pel toc de queda”, ha indicat.

“Primer hem d’analitzar aquesta nit l’informe i a les 8 h acabarem decidint“, ha insistit el titular català de Salut. El conseller ha subratllat que, si la mesura s’acabés aixecant, això es podria fer ràpidament a través d’una resolució urgent del DOGC que entraria en vigor la mitjanit de dijous a divendres.

Dos casos de l’òmicron sigil·losa a Catalunya

Catalunya ha detectat els dos primers casos de l’òmicron sigil·losa, el subllinatge d’aquesta variant que es contagia encara més ràpidament. Se l’anomena BA.2 i fins ara se n’havien registrat infeccions a diversos països com Dinamarca, el Regne unit o l’Índia.