certificat covid

(ACN) La presidenta del Comitè Científic Assessor, Magda Campins, no creu que sigui el moment de retirar el certificat covid, en plena sisena onada. En una entrevista a ‘El Nacional’, reconeix que el fet que la variant òmicron escapi més a les vacunes ha fet que hagi perdut cert valor. Tot i això, considera que s’haurien de tenir en compte altres aspectes més enllà de la seva utilitat relativa i ha alertat del risc que moltes persones interpretin que les vacunes no serveixen tant com es diu.

La decisió del certificat, aquesta setmana

El govern de la Generalitat ha de decidir aquesta setmana si manté l’obligatorietat de presentar el certificat covid per entrar a l’oci nocturn, la restauració, els gimnasos i les residències. Precisament, el govern espera rebre l’informe que va encarregar al Comitè Científic Assessor sobre aquesta qüestió. Quan el rebi, la portaveu, Patrícia Plaja, ha assegurat que prendran una decisió “amb caràcter immediat”. De fet, Plaja ha afegit que, en cas d’eliminar-lo, no caldria que el TSJC avalés la nova resolució, sinó que la Generalitat ho podria publicar directament al DOGC.

Covid a Catalunya, en directe

Contrària a relaxar les restriccions

Campins tampoc no és partidària de relaxar les restriccions, com ha aprovat el govern. “Tal com tenim les UCI a Catalunya, no podem relaxar mesures”, ha afirmat. Així, s’ha mostrat contrària a reobrir l’oci nocturn a mitjans de febrer i creu que tampoc no s’haurien de relaxar les restriccions en interiors de bars i restaurants en els propers dies. D’altra banda, veu prematur parlar d’una nova fase a l’abril i, de fet, ha afirmat que el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, a vegades dona missatges “massa precipitats”.

Quines mesures i restriccions hi ha a Catalunya?

Campins ha afirmat que no es pot parlar d’una nova fase, o de gripalització, de la covid quan encara no se sap del cert si s’ha arribat al pic de la sisena onada. Ha optat per la prudència i ha demanat no donar missatges a la població que portin a pensar que quan acabi aquesta onada l’epidèmia haurà acabat. Ha afegit que el virus encara no té estacionalitat i, per tant, no es poden fer previsions.