primers casos omicron sigilosa catalunya

Catalunya ha detectat els dos primers casos de l’òmicron sigil·losa, el subllinatge d’aquesta variant que es contagia encara més ràpidament. Se l’anomena BA.2 i fins ara se n’havien registrat infeccions a diversos països com Dinamarca, el Regne unit o l’Índia. El Departament de Salut tenia la sospita que aquests dos casos fossin de la nova subvariant i hores després, tal com ha avançat l’ACN, s’han confirmat que són de l’òmicron sigil·losa.

Minuts abans de conèixer-se la notícia, el Ministeri de Sanitat havia confirmat el primer cas detectat a Espanya. La nova subvariant té més mutacions que l’òmicron inicial i podria ser més transmissible, però ara com ara “no hi ha evidència d’una major gravetat” ni un “major escapament a les vacunes”.

L’OMS no la cataloga com a variant de preocupació

Malgrat els avisos dels països que han detectat els primers casos de l’òmicron sigil·losa, l’Organització Mundial de la Salut no l’ha catalogat com a variant de preocupació. De fet, experts com el viròleg Xavier Abad no creuen que tingui un impacte gaire notori en l’evolució de la pandèmia a Catalunya.

En la mateixa línia es pronuncia el president de la Societat Espanyola de Virologia, Albert Bosch: “No és necessàriament més agressiva, però sí que és més ràpida”.