covid

El Ministeri de Sanitat ha rebut la notificació del primer cas de l’anomenada òmicron sigil·losa a Espanya. Sota el nom de BA.2, es tracta del subllinatge d’aquesta variant, que es contagia encara més ràpidament, tal com han alertat països com Dinamarca o l’Índia. Ara bé, la ministra Carolina Darias ha assegurat que els primers indicis apunten que “no sembla que tingui un comportament diferent” en comparació amb l’òmicron.

L’executiu espanyol no descarta casos nous els pròxims dies. De fet, a Catalunya el Departament de Salut ja està estudiant “un o dos” possibles casos.

“No és necessàriament més agressiva”

Segons experts com el president de la Societat Espanyola de Virologia, Albert Bosch, “no és necessàriament més agressiva, però sí que és més ràpida”. De fet, segons Bosch, les noves variants que apareixen acostumen a ser menys virulentes. Sigui com sigui, de moment, l’Organització Mundial de la Salut no l’ha catalogat com a variant de preocupació.

En la mateixa línia es pronuncia el viròleg Xavier Abad, qui creu que l’òmicron sigil·losa no suposarà un gran impacte en l’evolució de la pandèmia.

L’òmicron, clarament majoritària

La ministra Carolina Darias assegura que gairebé nou de cada 10 positius nous a Espanya són de la variant òmicron, la majoritària ara a l’estat.