José Antonio Casas Portella fa 50 anys que pinta i 25 que exerceix com a professor de pintura. És l’ànima dels dos grups de pintura que cada setmana assisteixen a les classes que imparteix a l’escola d’adults Pere Calders, al barri de Sant Antoni. Alguns alumnes s’apropen o ja tenen els 90 anys, però mantenen viva la il·lusió de seguir pintant.

Pintar després dels 90

La Mercè i la Maria Rosa estan a la norantena i pinten amb la passió que no van poder abocar-hi de joves, tot i haver estudiat belles arts i provenir de famílies de pintors. Per exemple, la Maria Rosa té 89 anys i pintar li treu tots els mals. La Mercè ja n’ha fet 91, per a ella és la vida, estima la pintura, diu, perquè li alimenta l’esperit.

Totes dues provenen de famílies d’artistes, el marit de la Mercè també era pintor i en el cas de la Maria Rosa, de petita corria per l’estudi del cosí de la seva àvia, l’impressionista Eliseu Meifrén.

Estimo la pintura, molt, m’alimenta l’esperit ”
Mercè Balada

Ensenyar és una de les passions del José Antonio

El José Antonio n’és el professor i assegura que acompanyar els alumnes i compartir amb ells la seva filosofia sobre la pintura, per ell és la vida. La Neus Sansano, que té 84 anys, destaca l’actitud del professor i la progressió que fan a les seves classes, que després mostren en les exposicions que organitzen i mostren al barri.

Per mi és la vida”
José Antonio Casas Portella
La Neus, atenta a les explicacions del José Antonio

El José Antonio ha reprès les classes que feia a l’escola d’adults Pere Calders abans de la pandèmia. Tot i que ha passat de tenir un grup de més de 60 persones a dues aules d’uns 25 alumnes, està content perquè comparteix la il·lusió que té per la pintura amb els seus alumnes. A punt de fer els 84 anys, encara s’hi dedica i explica que sempre té en dansa cinc o sis pintures.