Els veïns del Raval estan farts del soroll nocturn i dels botellots. Per això, aquest dissabte, la Xarxa Veïnal ha organitzat una concentració al barri per reivindicar el dret al descans nocturn. Expliquen que el barri sempre ha estat sorollós, però que des de la fi del toc de queda la situació s’ha tornat insostenible. Diuen que les botellades i macrobotellades s’han disparat al Raval. També alerten que els locals d’oci obren fins a la matinada, posen la música molt alta i generen aglomeracions de clients que “beuen, canten i ballen al carrer“. Aquesta situació, diuen, no els deixa descansar.

Els veïns demanen que es compleixin les ordenances municipals

Asseguren que tot i haver-se reunit amb l’Ajuntament per demanar solucions, de moment no han notat massa millora. “Fa un parell de setmanes que sembla que la Guàrdia Urbana fa tancar els bars una mica abans. Fins ara no respectaven els horaris i tancaven a les quatre o les cinc de la matinada”, explica una veïna. “Les terrasses tampoc no compleixen la normativa“, afegeix.

També volen que es posi fil a l’agulla quant a l’ordenança que regula els patinets a la plaça dels Àngels. “Entenem que hi puguin ser de dia, però els patinets han de parar de fer soroll a partir de les 22 h”, expliquen. De fet, tot i que des del 2019 està prohibit patinar a la plaça dels Àngels a la nit, els veïns asseguren que ningú no ho compleix.

Denuncien “la sobreocupació de l’espai públic” al carrer de Joaquim Costa

Els veïns consideren que, actualment, el carrer de Joaquim Costa té massa bars. Expliquen que antics comerços, botigues o oficines bancàries s’han transformat en bars o locals d’oci nocturn. “De la seixantena de locals de Joaquim Costa, 34 són bars”, alerta un veí. “Ens hem acabat convertint en una espècie de gueto on la gent només ve a divertir-se. No estem en contra d’aquests negocis, però creiem que no estan molt orientats a les necessitats dels veïns”, afegeix. De fet, denuncia que aquests locals munten les terrasses en espais no autoritzats i contribueixen a les molèsties als veïns. “Fan soroll, la gent pixa al carrer, als portals… No es pot viure així”, afegeix un altre veí.