Les queixes per soroll i incivisme a la plaça dels Àngels, la del MACBA, s’intensifiquen amb la fi del toc de queda. Centenars de persones envaeixen aquest espai les nits del cap de setmana i provoquen molèsties als veïns, que fa anys que denuncien aquesta problemàtica que, expliquen, s’ha vist agreujada amb la pandèmia.

Els veïns demanen més presència policial

A través de les xarxes socials, alerten que el xivarri a la plaça no els deixa descansar i lamenten que les autoritats no actuïn. Una de les veïnes de la plaça, la Núria, explica que la Guàrdia Urbana no actua “i si ho fa, és tard, sobre les quatre o les cinc de la matinada”. A més, comenta que “el toc de queda no es va respectar” i que el soroll “es va reduir, però no va desaparèixer” i reclama a l’Ajuntament que prengui mesures.

D’altra banda, en Miquel Prat, veí de la zona, destaca que al carrer de Joaquim Costa —pròxim a la plaça— “s’hi concentren 34 bars (o similars) en només 68 números”. Això, segons diu, “crea uns vasos comunicants terribles entre el MACBA i aquest carrer, i provoca que tota la zona es vegi tensionada”.

Dels problemes amb els patinadors a les botellades

Les queixes per soroll es remunten a una problemàtica amb els patinadors, ja que la plaça és famosa per ser un punt de trobada d’aquest col·lectiu. De fet, tot i que des del 2019 està prohibit patinar a la plaça dels Àngels a la nit, els veïns asseguren que no en fan cas. Ara, però, diuen que “el gran problema són les botellades”. “Porten altaveus amb música alta, beuen, embruten i també hi ha crits i baralles”, especifiquen.