Un centenar d’entitats, associacions de veïns i plataformes sortiran al carrer aquest dissabte a la tarda per reclamar que es garanteixi el dret a l’habitatge. Això, després de veure com ha empitjorat la situació, sobretot de les famílies més vulnerables, per la pandèmia i la pujada del preu de l’energia.

Davant de la Delegació del Govern espanyol també han explicat que en la manifestació, que començarà a les sis de la tarda a la plaça de la Universitat, exigiran que la nova llei estatal de l’habitatge inclogui les reclamacions de les entitats, com que la regulació del preu del lloguer sigui immediata.

La portaveu de la PAH, Lucía Delgado, ha demanat a “Pedro Sánchez i a Yolanda Díaz que estiguin a l’altura de la situació” per no perdre “aquesta oportunitat per deixar enrere l’estafa immobiliària i l’emergència d’habitatge cronificada que vivim des del 2009”.

Més multes i persecució policial als activistes

La Comissió Jurídica pel Moviment de l’Habitatge ha denunciat l’augment de la persecució policial al moviment en favor de l’habitatge digne. Expliquen que des del 2020 han augmentat les multes a persones que, per exemple, col·laboren a evitar un desnonament. A més, també asseguren que si el 2016 els antidisturbis es presentaven en un de cada 10 desnonaments, actualment ho fan en un de cada dos.

El Sindicat de Llogateres ha alertat que les famílies estan destinant més d’un 40 % dels ingressos a pagar el lloguer i no entén per què l’augment del preu de l’energia ha de fer pujar el preu del lloguer. El portaveu de l’entitat, Guillem Aragonès, explica que no s’entén per què “no canvia el valor de l’habitatge però ens el fan canviar”.