Reobre Gimnàs Social Sant Pau

Prop d’un any després d’anunciar l’acord de compra dels terrenys del Gimnàs Social Sant Pau, al Raval, s’ha posat una primera data d’inici d’obres sobre la taula. Si tot va segons el previst, el gener del 2023 començaran les tasques d’enderroc d’una part de la finca —al 46 de la ronda de Sant Pau— i l’equipament es traslladarà a la ubicació provisional mentre durin els treballs: en un local rere el Mercat de la Boqueria, al carrer de les Floristes de la Rambla.

Segons fonts de la direcció del gimnàs, el calendari s’ha fixat en una reunió aquest dijous al migdia entre les parts implicades en el pacte. Ara bé, es mostren prudents perquè encara falten els permisos pertinents per a les obres. Es preveu que, si efectivament l’enderroc s’inicia al gener, s’allargui fins al setembre i aleshores comencin l’adequació de l’equipament i la construcció dels 36 habitatges socials. Tot plegat tardarà dos o tres anys a enllestir-se.

Operació inèdita per salvar el Sant Pau

Després d’anys de negociacions i d’estira-i-arronses, el juliol del 2021 el Sant Pau va veure la llum al final del túnel. En aquell moment es va tancar l’acord perquè l’immoble passés a mans de l’Ajuntament de Barcelona amb la complicitat d’un inversor privat. L’espai i l’activitat del gimnàs —amb una part enderrocada i l’altra rehabilitada— es mantindrà i l’empresa Mediaurban hi construirà els pisos de lloguer social a sobre, que gestionarà la Fundació Hàbitat3.