La Fiscalia del Tribunal Suprem rebutja que Joaquim Forn assisteixi el proper dimarts, 16 de juliol, a l’Ajuntament per assistir al ple del cartipàs. En un escrit presentat a l’alt tribunal, el ministeri públic ha respost a la petició de Forn -en què hi va adjuntar com a aval una carta de l’alcaldessa, Ada Colau– i s’ha decantat en contra de concedir-li un permís perquè sigui trasllat de la presó de Lledoners -on compleix presó preventiva amb la resta de presos independentistes– fins al consistori.

El principal argument del fiscal Fidel Cadena és que el permís “alteraria probablement la convivència ciutadania” i causaria “un greu risc de reiteració delictiva” per part del regidor de Junts per Catalunya. En el document, el fiscal remarca que “no es pot ni s’hauria de permetre el retorn” de Forn a “escenaris públics que li permetin operar amb els mateixos instruments jurídics o similars que els que, en el seu dia, van ser utilitzats per combatre l’estat de dret i vulnerar la norma constitucional”. També remarca la vigència de l’article 384 bis que el va suspendre com a diputat del Parlament.

És la primera vegada que la fiscalia s’oposa a concedir un permís a Forn per assistir a l’Ajuntament. A mitjans de juny, el regidor de JxC va poder anar al consistori a fer la declaració de béns i activitats i l’endemà al ple de constitució.