Gairebé 24 hores després de la mort violenta d’un home al carrer d’Entença, han tornat a sonar les alarmes just al mateix tram, entre Aragó i Consell de Cent. Una explosió en un cinquè pis ha tingut lloc poc abans de les 19.30 h només quatre números més amunt, a Entença, 96. La deflagració s’ha produït a la cuina del pis, i com a conseqüència del sinistre, una dona de 48 anys que viu a l’habitatge i que era dins n’ha resultat ferida en estat crític. El SEM —que hi ha enviat cinc unitats, entre les quals una d’intervencions especials— ha informat que la víctima té cremades entre el 50 i el 60 % del cos. Després de ser atesa allà mateix, ha estat traslladada a l’Hospital Vall d’Hebron.

Les flames virulentes que han seguit l’esclat han alertat al moment els veïns de la zona, que n’han donat l’avís. Els primers efectius dels bombers hi han arribat al cap de pocs minuts —han acabat sent 11 vehicles—, i com que el foc s’estava propagant a altres plantes, s’ha procedit a evacuar pràcticament tot l’edifici. També s’ha ordenat el confinament de sis persones i de dos gossos a l’interior dels seus habitatges en espera que l’incendi s’extingís del tot. Això ha passat a les 20.15 h, però s’ha seguit treballant una bona estona més fins a aconseguir ventilar per complet la finca.

L’explosió, que ha provocat una gran fumerada —captada en vídeo per alguns residents—, ha obligat a tallar la circulació en aquest tram del carrer d’Entença, a la Nova Esquerra de l’Eixample. Es desconeixen les circumstàncies que han pogut ocasionar la detonació, però es descarta del tot qualsevol vinculació amb el crim que es va cometre dimecres. Dos fets tràgics, un a tocar de l’altre, en el lapse de només un dia.