El cap de llista de Junts per Catalunya a l’Ajuntament, Joaquim Forn, ha arribat al consistori, custodiat pels Mossos d’Esquadra, a les 16.23 h de la tarda. Forn ja ha passat aquesta nit a la presó de Brians 2, des d’on se l’ha traslladat a l’Ajuntament.

L’arribada del polític s’ha fet amb secretisme, sense anunciar-ne prèviament l’hora per evitar-ne les imatges. Amb tot, sí que s’ha pogut veure com accedia a l’interior de l’edifici Novíssim. A més, Forn també ha tingut limitació de moviments dins el consistori, i no ha pogut veure ni saludar ningú, més enllà de fer la declaració de béns i activitats, els tràmits necessaris abans de prendre part en el ple de constitució de l’Ajuntament. Una situació que la parella del cap de llista de JxC, Laura Masvidal, ha criticat.

Els tràmits de forn al consistori han durat menys d’una hora. A les 17.10 h ha tornat a ser traslladat, custodiat pels Mossos, a Brians 2.

Forn tornarà a Soto del Real

Aquest dissabte, en funció de l’hora que acabi la sessió de constitució de l’Ajuntament, el Tribunal Suprem decidirà quan haurà de tornar a Madrid. La conselleria de Justícia, a través dels Serveis Penitenciaris, havia sol·licitat que Forn es quedés en una presó catalana, però el Suprem ha desestimat aquesta petició i, per tant, el regidor electe tornarà a ingressar a Soto del Real.