L’entrada principal del Parc Güell pel carrer d’Olot continua sense canvis un estiu més. Les pilones que s’hi havien d’instal·lar per restringir el pas als vehicles no s’han posat. Segons l’Ajuntament, la col·locació d’aquests elements s’ha endarrerit perquè, abans, s’han de fer algunes actuacions pendents. I diu que la pacificació arribarà l’any vinent. Els veïns ja pateixen per una nova temporada estival plena de col·lapses de trànsit, originats principalment pels VTC i els taxis, que hi tenen parada.

La pacificació arribarà el 2020

El consistori va presentar a principis d’any una proposta per pacificar l’accés al Parc Güell. Consisteix a regular el trànsit a l’illa formada pels carrers d’Olot, Mercedes, Larrad i Marianao amb pilones. Aquests elements s’han de col·locar a la confluència de la rambla de Mercedes amb el carrer de Larrard i amb el carrer de Marianao i regularan el trànsit entre les 11 i les 20 h. Durant aquesta franja horària, només podran accedir a la zona els veïns, serveis i el Bus del Barri 116.

Les pilones s’havien d’haver instal·lat abans de l’estiu, però no ha estat així. El districte de Gràcia ha explicat que, abans de posar les pilones, s’han de fer alguns treballs previs, que començaran al setembre: s’ha d’instal·lar fibra òptica a la zona, s’ha de canviar el sentit de circulació dels carrers de Larrard i de Marianao i s’ha de traslladar la parada de taxis que actualment és al carrer de Larrard per situar-la a la rambla de Mercedes.

Trasllat de la parada de taxi

Els veïns creuen que el pla no posarà fi al col·lapse, només el traslladarà: “El problema serà el mateix, però en comptes d’un carrer més a dalt, una més avall”, diu Maria Bruna. “Crec que s’hauria d’haver fet abans o inclús canviar-ho de carrer i fer-ho més a baix, a la travessera de Dalt“. Tot i això, el veïnat espera que aquesta pacificació només sigui un primer pas per continuar reduint els cotxes del barri.