La portaveu de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha explicat que el líder del grup municipal, Joaquim Forn, ha demanat a través del seus advocats al Tribunal Suprem poder assistir al ple de cartipàs previst pel 16 de juliol. Forn ja va rebre el permís de l’Alt Tribunal per ser present a la sessió d’investidura d’Ada Colau“Ell té els drets polítics i és regidor de ple dret a l’Ajuntament”, ha afirmat Artadi.

En cas que el Suprem no autoritzi el trasllat de Forn de la presó de Lledoners a l’Ajuntament, la número dos de JxC ha reclamat que un regidor del govern s’absenti durant les votacions per no alterar les majories. “Que no aprofitin que en Quim Forn és a la presó per guanyar una votació”, ha advertit Artadi.

ERC planteja modificar el ROM

En la primera Junta de Portaveus del mandat, que ha certificat el desacord pel cartipàs municipal, Jordi Coronas (ERC) ha proposat la modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM) per ampliar els supòsits per a l’assistència telemàtica al ple. La normativa ara només ho permet en cas de malaltia greu, baixa o permís de maternitat o paternitat. JxC està a favor d’aquest canvi al ROM.