Els polítics presos arriben a la presó de Zuera

Els polítics independentistes que el Tribunal Suprem manté en presó preventiva han arribat a Catalunya i ja han estat traslladats a les presons on eren abans del judici del procés. Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Turull, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart han ingressat a Lledoners (Sant Joan de Vilatorrada) a les 15.06 h. A Carme Forcadell i Dolors Bassa, en canvi, les han traslladat directament des de Madrid a Brians 2. Forcadell ha ingressat al Centre Penitenciari Mas d’Enric (El Catllar) a les 15.25 h.

En el cas de Junqueras, Romeva, Rull, Turull, Forn, Sánchez i Cuixart han arribat primer al Centre Penitenciari Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires, custodiats per la Guàrdia Civil. Allà han passat a mans dels Mossos d’Esquadra que els han portat fins a Lledoners.

En espera de la sentència

Un cop als respectius centres, han anat al mòdul d’ingressos, on se’ls havia d’identificar, se’ls farà una revisió mèdica i se’ls permetrà trucar a les famílies. Després, se’ls traslladarà a cel·les individuals als mateixos mòduls que ocupaven abans del judici, des del de juliol i fins al febrer, just abans de començar les vistes al Tribunal Suprem. En el cas dels homes, és el mòdul 2 de Lledoners, mentre que Carme Forcadell i Dolors Bassa aniran a la secció de dones de les presons on estan destinades.

Després de tres mesos de judici, els nou polítics presos esperaran la sentència a Catalunya. Tot i que no se sap amb exactitud, es preveu que es faci pública a la tardor.