El Jutjat d’Instrucció 7 de Barcelona, que investiga les càrregues de l’1 d’octubre, ha decidit reobrir la investigació dels fets a l’Escola Mas Casanovas i a l’Escola Infant Jesús. Ho ha fet arran de diversos recursos que van presentar les acusacions. En tots dos casos, el jutge s’ha acollit a l’argument de l’Audiència de Barcelona, que va reobrir altres causes de l’1-O en considerar que “la investigació no pot ser parcial, limitada a cada centre, sinó global”. Pel que fa al centre Infant Jesús, també té en compte que era un centre privat i que, tal com han argumentat les acusacions, “no existia legitimació perquè la policia hi actués”.

Ferida 1-O Infant Jesús

La decisió del jutge l’ha anunciada a través de Twitter el regidor de Drets Ciutadania, Participació i Justícia Global, Marc Serra. Ho ha fet el mateix dia que declara al jutjat com a testimoni el coronel Diego Pérez de los Cobos, el màxim responsable policial del dispositiu de l’1 d’octubre.

L’Ajuntament demana investigar dos inspectors més de l’Escola Mediterrània

El consistori, que exerceix d’acusació popular, ha demanat al jutjat que citi com a investigats dos inspectors més de la Policia Nacional que van actuar a l’Escola Mediterrània l’1 d’octubre. Li sol·licita que els prengui declaració per un suposat delicte de lesions i d’atemptat contra els agents de l’autoritat. A hores d’ara, estan investigats almenys sis agents que van actuar en aquest col·legi.

En l’escrit que l’Ajuntament ha presentat al jutge, també demana que compareguin com a testimonis 15 persones que van resultar lesionades per les càrregues policials a l’Escola Mediterrània.