Elsa Artadi

La portaveu del Grup Municipal de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, alerta que per ara el cartipàs no s’aprovarà si no s’arriba a un acord amb l’oposició. En una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, Artadi ha recordat que Colau i Collboni no tenen majoria a l’Ajuntament i que, si no negocien amb la resta de partits, no podran tirar endavant la nova organització municipal.

Segons la portaveu de Junts per Catalunya, fins ara només s’han reunit una vegada amb l’oposició. “La situació està bloquejada” admet Artadi. I, de temps, no n’hi ha gaire. Aquest dijous es reuneix la Junta de Portaveus i dimarts vinent, 16 de juliol, hi ha convocat el ple del cartipàs. Segons Artadi, l’acord que reclamen des de l’oposició és “de mínims”, el mateix que hi havia en el mandat anterior. “Representem el 60 % dels vots i demanen el 40 % dels recursos, ens sembla que és raonable”, ha explicat. Un acord que han reclamat tots els partits excepte Manuel Valls i Eva Parera.

L’assistència de Forn al ple del cartipàs

Artadi s’ha mostrat confiada que Joaquim Forn obtindrà el permís per poder sortir de la presó i assistir al plenari del cartipàs. Si això no passa, la portaveu de Junts per Catalunya espera que l’Ajuntament habiliti els mecanismes que calgui perquè pugui votar i es respectin els drets de Forn, tal com s’hi va comprometre Colau. L’única vegada que Forn ha obtingut permís per entrar a l’Ajuntament va ser el 15 de juny durant el ple d’investidura d’Ada Colau com a alcaldessa.

La regidora ha recordat que a l’Ajuntament no existeix la delegació del vot, a diferència del que passa al Congrés o al Parlament, i posa d’exemple el que ha passat altres vegades quan s’ha hagut d’absentar algun regidor i un “de l’altra part” ha marxat per “compensar” l’absència i no alterar les majories.