Joaquim Forn (JxC) ha retret a Ada Colau que “ha comès un gran error en no respectar la llista més votada“. De fet, Forn ha explicat que els regidors de Junts per Catalunya han votat Ernest Maragall a la investidura. Joaquim Forn ha criticat que Ada Colau torna a ser de nou alcaldessa de Barcelona per quatre anys més sent “investida per una operació política dirigida pels poderosos”. “Ha estat l’instrument útil que tant critica en campanya”, li ha dit.

Forn, durant el seu discurs després de la investidura de Colau, ha tingut un record per als “companys que són a l’exili”, mencionant Carles Puigdemont i Toni Comín entre d’altres i també ha recordat els presos que es troben, com ell, pendents de la sentència del judici del procés i que, segons Forn, han seguit l’acte de Constitució de l’Ajuntament de Barcelona des de les cel·les de les presons. Mentrestant, a la plaça de Sant Jaume, el discurs del candidat de Junts per Catalunya s’ha seguit amb crits de “llibertat”. 

 

“Malgrat l’alt preu que pago, torno ple de satisfacció”

El regidor ha explicat que ha tornat de nou a entrar a l’Ajuntament, però “no ho faig com ho hauria volgut, en llibertat i com a ciutadà”. Tot i això, Forn ha confessat que l’acompanyen el sentiment i satisfacció d’un deure fet complint, ha dit, amb els compromisos amb la ciutadania, afegint “malgrat l’alt preu que pago, torno ple de satisfacció i conviccions fermes”.

Joaquim Forn ha volgut que el darrer missatge del seu discurs fos positiu i mirant al futur. Ha assegurat que “només podrem afrontar els reptes com a ciutat si som capaços de superar determinades actituds negatives o barreres mentals que ens impedeixen arribar a grans acords”.

Joaquim Forn