Comerciants i veïns de Sant Antoni s’han concentrat als Jardinets de l’Alguer contra la inseguretat al barri. Amb aquesta acció volen donar a conèixer la campanya “Vigila”, una iniciativa per lluitar de forma conjunta contra la inseguretat a la zona. Es queixen d’un increment dels robatoris nocturns al barri, que ja superen la vuitantena des que va començar l’any, una autèntica plaga, segons els comerciants.

Campanya contra la inseguretat

A través de la campanya “Vigila”, s’han distribuït uns 1.500 fullets en comerços i edificis d’habitatges. També han penjat cartells. El organitzadors recomanen trucar al telèfon d’emergències, el 112, en cas d’observar comportaments fora del que és normal i sospitosos, però no actuar en cap cas per evitar posar-se en perill. L’objectiu és implicar-hi la ciutadania perquè tothom estigui alerta i pugui avisar els cossos de seguretat en cas que vegin un delicte. Asseguren que “el crim s’alimenta no només de la impunitat, sinó també de la indiferència”. Per això animen totes les víctimes de robatoris a denunciar-ho, per petit que sigui.

La campanya s’ha creat conjuntament per l’agrupació Comerciants Sant Antoni per la Seguretat. Hi participen, així mateix, Sant Antoni Comerç, l’associació de veïns del barri i l’ONG De Veí a Veí. Volen promoure que el teixit social del barri estigui sensibilitzat, en alerta i en comunicació.

Allau de robatoris

El conjunt de comerços de Sant Antoni van denunciar una allau de robatoris durant les nits, uns fets que van atribuir a les obres de la superilla de Sant Antoni. Malgrat el compromís dels Mossos d’incrementar les patrulles nocturnes a la zona, els ciutadans es van organitzar en patrulles ciutadanes per combatre la inseguretat.