Escola Claret

La fiscalia ha arxivat les diligències que va obrir per investigar el primer cas de suposats abusos sexuals al Col·legi Claret. El cas el va denunciar a través de les xarxes socials l’exalumne Pau Bosch, que va donar el seu testimoni al programa ‘bàsics’, de betevé.  Després d’explicar la seva experiència, una quinzena més de persones van denunciar també abusos quan estudiaven al centre. El suposat agressor és l’exdirector de l’escola. Quan els responsables del col·legi van conèixer aquestes denúncies públiques, van sol·licitar a la fiscalia que iniciés una investigació. Ara, el ministeri públic ha declinat fer-ho. En una notificació que l’escola va rebre el 8 de març, argumenta que “per procedir pels delictes d’agressions, assetjament o abusos sexuals caldrà una denúncia de la persona ofesa”. A més, afegeix que “en qualsevol cas els possibles delictes, en aparença punibles amb pena de multa, han prescrit”.

L’exalumne descarta denunciar-ho als tribunals

Després de conèixer la decisió de la fiscalia, l’exalumne Pau Bosch manté que no té “intenció de denunciar” els fets perquè han prescrit des de fa molts anys i “no tenen cap recorregut jurídic”. Bosch ha explicat a betevé que ha acordat reunir-se amb els responsables del Col·legi Claret per explicar els testimonis d’una quinzena d’exalumnes que també han denunciat abusos de l’exdirector, un cop el centre va indicar la seva voluntat d’esclarir els fets pel seu compte. L’exalumne considera “poc comprensible” la decisió de la fiscalia -tenint en compte que el mateix Col·legi Claret va ser el que va denunciar els fets- I exigeix a l’escola que sigui conscient del “grau de culpabilitat” del pressumpte abusador i li prohibeixi l’entrada al recinte, la celebració eucarística o qualsevol excursió amb els alumnes a l’exdirector assenyalat pels exalumnes.

Primera denúncia als Mossos d’Esquadra

La notícia s’ha conegut el mateix dia que també s’ha fet públic que una exalumna del centre ha interposat la primera denúncia als Mossos d’Esquadra per abusos sexuals a la mateixa escola. En aquest cas, però, l’acusat no és l’exdirector, sinó l’exconserge del Col·legi Claret. Fa unes setmanes, i arran del primer cas, dues persones van denunciar també haver patit abusos per part d’aquest home. Segons el testimoni de la denunciant, que ha avançat ‘El Periódico’, els fets van succeir durant el curs escolar 1984-1985, quan tenia vuit anys. Des del Col·legi Claret afirmen que en les darreres setmanes han rebut 19 missatges de persones que els han fet arribar informació o indicis de casos que ja són coneguts a través dels mitjans de comunicació o de les xarxes socials.