La Marató 2019 uneix competició i solidaritat. Entre les cames dels corredors s’hi han pogut veure també moltes persones que fan la cursa amb cadira de rodes, acompanyades de voluntaris. Entre aquests projectes destaca la iniciativa Egoísmo positivo, una associació que vol integrar les persones amb mobilitat reduïda al món de l’esport i, per això, diversos corredors els ajuden a participar en competicions com la Marató. Ho explica Jesús Oliver, un dels seus fundadors:

“Volíem ajudar a les persones amb cadira de rodes a sentir el que sentíem nosaltres quan corríem una marató, i la sensació d’ajudar és molt positiva.”

Aquesta iniciativa va néixer fa quatre anys i no ha parat de créixer. Són presents tant a l’estat espanyol com a Portugal, amb més de 3.000 corredors voluntaris que acompanyen en les curses unes 500 persones en cadira de rodes. Álex Parreño, el segon fundador d’Egoísmo Positivo, ha assegurat que “és com una taca que s’està estenent” i de la qual se senten “molt orgullosos”. “La societat ha d’evolucionar i el fet que la gent en cadira de rodes pugui fer el mateix que la resta és important per ells, però també per tota la societat”, ha afirmat. Tots dos han destacat “la festa” en què s’ha convertit aquesta cursa des que la inclusió n’és un punt principal.

I per a les persones amb mobilitat reduïda és molt gratificant. Alguns ja fa temps que s’hi apunten, però d’altres, com l’Israel, s’estrenaven aquest diumenge: “És la meva primera vegada i la veritat és que està sent molt maca i molt emotiva“. També agraeixen els ànims que han rebut per part de persones que s’ha apropat en algun punt del recorregut de la marató: “el suport és espectacular“, ha resumit.

Solidaritat amb el petit Leo

Aquest any, els diners que han recaptat a través de la convocatòria, els destinaran a la investigació de la malaltia genètica que té un nen d’un any i mig, el Leo. Es tracta de la síndrome d’Angelman. El seu pare els ha agraït el gest i els ha assegurat que aviat serà un d’ells. “Tant ell com els pares ens sumarem a Egoísmo positivo i segur que ben aviat correrem la nostra primera cursa i el Leo farà una gran meta”, ha explicat al seu pare a tots els corredors.