Fins a 15 exalumnes del Col·legi Claret s’han posat en contacte amb Pau Bosch, un altre exalumne que va destapar el presumpte cas d’abusos sexuals al centre a través del seu perfil de Twitter (@Gargotejant) per explicar el seu testimoni. betevé ha parlat amb dos d’ells, de generacions diferents, que ens han relatat la seva experiència.

En Jordi, de 49 anys, explica que en el context d’unes convivències cap a finals dels 70 es va despertar a mitjanit quan un dels religiosos —assegura— li tocava els genitals. “Vaig veure que ell també s’estava tocant i em vaig quedar paralitzat”, explica aquest exalumne. Diu que ha estat 40 anys en silenci però que el fet de sentir més casos l’ha animat a explicar-ne el seu. I afegeix que està convençut que l’escola ho sabia. De fet, explica que el mossèn va desaparèixer un temps després que els pares d’un alumne se’n queixessin.

Un altre exalumne, de 32 anys, explica que mentre era a Bilbao de colònies li va sortir una erupció al braç i el mateix home el va fer pujar a l’habitació, el va fer despullar sencer i li va aplicar crema a tot el cos excepte als genitals. Segons aquest testimoni, “el fet que no m’hagués tocat les parts íntimes em va fer dubtar si allò que estava fent era correcte o no”. Aquesta suposada víctima també explica que circulaven molts rumors sobre aquest religiós i que sovint feia als alumnes “preguntes incòmodes” com ara si els alumnes es masturbaven o consumien pornografia. Afegeix que acostumava a endur-se tres o quatre alumnes d’excursió al marge de l’escola. També explica que els casos de pederàstia denunciats a Montserrat li han fet decidir fer el pas. “Això pot animar d’altres a denunciar”, i espera que l’escola ho reconegui algun dia i faci tots els esforços perquè no es torni a repetir.

Luiz con Zeta, un altre exalumne de la promoció 1992-2004, explica una experiència seva amb el religiós al seu compte de Facebook.

 

 

La fiscalia obre una investigació

La fiscalia ja ha obert una investigació a petició de l’escola i en el darrer comunicat els claretians asseguren que iniciaran una revisió dels possibles abusos a menors a càrrec d’una persona externa a la institució.

Nous testimonis impliquen un exconserge de l’escola

Aquesta investigació que durà a terme el Col·legi Claret s’haurà d’ampliar a les denúncies noves que han sorgit al voltant del Sr. Jaume, un conserge de l’escola a qui dues exalumnes atribueixen fregaments i tocaments de genitals. El departament de comunicació del Claret està estudiant aquests casos nous i diu que, si cal, també ho portaran a la fiscalia.