Diversos exalumnes del Col·legi Claret han denunciat a través de les xarxes socials suposats abusos sexuals per part d’un exdirector del centre, al barri del Camp d’en Grassot. El primer que ha destapat el cas és un exalumne, que assegura que l’aleshores professor -amb les sigles F. F.- el va fer dutxar quan tenia 14 anys i el va eixugar “centímetre a centímetre” amb una tovallola, tot i que no li va tocar els genitals. Aquesta, diu, va ser la solució que el sacerdot va donar-li per la picada d’un insecte al braç en un viatge de final de curs a Menorca.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”La víctima dels abusos sexuals al Col·legi Claret, entrevistat al bàsics” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/basics/relat-complet-victima-abusos-colegi-claret/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

La presumpta víctima va obrir un fil a Twitter (@Gargotejant) per explicar el cas la setmana passada. Inicialment denunciava que l’exdirector del centre “ens va fer despullar a diversos nanos”. El missatge ha fet que altres exalumnes hagin relatat episodis semblants, i també que ell mateix hagi explicat altres situacions i comentaris fets suposadament pel sacerdot.

Alguns missatges els ha difós el primer exalumne que va denunciar els presumptes abusos, explicant que altres testimonis s’han posat en contacte amb ell. És el cas d’un altre noi que diu que l’exdirector li va posar crema per tot el cos perquè tenia una erupció als braços. Altres exalumnes expliquen que el sacerdot els observava mentre es dutxaven i que feia comentaris inadequats, per exemple, sobre com s’havien de rentar els genitals. També n’hi ha un que assegura que l’exprofessor els va fer treure els banyadors, amb el pretext que s’eixuguessin millor. Els casos suposadament van succeir en sortides escolars de fa més de 20 anys.

L’escola retira el mossèn de les seves funcions

En un comunicat dirigit a les famílies, el col·legi assegura que no tenia coneixement de les acusacions i que, després de conèixer el cas, han activat els protocols previstos. Expliquen que, respectant la presumpció d’innocència, s’ha decidit apartar l’exdirector “de tota activitat amb menors” i també “de tota presència en les instal·lacions amb activitats escolars amb alumnes”.

Tot i que han rebutjat atendre els mitjans de comunicació, els responsables del centre han enviat declaracions gravades en vídeo. Afirmen que estan “molt sorpresos i perplexos” pel que qualifiquen d’indicis apareguts a la xarxa. A més, tot i que remarquen que ha de prevaldre la presumpció d’innocència, asseguren que “també apostem per la tolerància 0”.

El Claret informarà dels abusos sexuals a la Fiscalia

L’escola també ha informat que portarà tota la informació que tinguin del presumpte cas a la fiscalia i ha concretat que hi està treballant un advocat. Per fer-ho, demanen a “tota persona que tingui informació o que consideri que pot aportar alguna prova sobre aquests fets, que ens els faci saber, que no ho calli”. Creuen que la justícia ha d’actuar, en un sentit o en un altre, tant si les acusacions són certes com si no.

El centre assegura que també s’ha posat el cas en coneixement del Departament d’Educació. Al comunicat enviat a les famílies, afirmen que el col·legi “està compromès en la defensa i en la protecció dels infants”. També mostren el seu compromís “per afrontar amb transparència i determinació qualsevol mínim indici que pugui afectar la integritat física i moral
dels infants”.