Els alumnes de les tres escoles que té el Grup Roca a Barcelona no podran fer classe, almenys, els propers dos dies. Ho han anunciat els responsables dels tres centres que hi ha a la ciutat en un comunicat. La mesura afectarà, com a mínim, 240 alumnes.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”ACTUALITZACIÓ: Les escoles Joan Roca reobren i recuperen el control dels centres” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/reobren-escoles-joan-roca-barcelona/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Asseguren que el fins ara gerent, Joan José Roca, s’ha tancat aquest diumenge al vespre dins un dels centres i n’ha sortit al cap d’unes hores per reivindicar-se com a propietari del grup i recuperar-ne la gestió, després que una sentència judicial l’hagi apartat de l’escola. El comunicat del Grup Escolar Roca també diu que ho ha fet per la força, després de trencar “les persianes de les portes amb una radial i canviar els panys amb el suport d’un grup armat amb porres”.

Roca va ser destituït del càrrec el 9 de gener per una sentència judicial després de diverses denúncies per acomiadaments aleatoris, contractacions de caire masclista, amenaces i abús de poder, segons el comunicat del Grup Escolar Roca. El Jutjat Civil número 4 va decretar mesures cautelars per evitar que Roca interferís en la gestió de les escoles fins que hi hagués una sentència ferma. Ara bé, aquest diumenge, segons indiquen també des de l’AMPA dels centres, se les ha saltat i ha entrat per la força en un dels edificis i hi ha instal·lat personal de seguretat privada per vigilar les escoles.

Concentració de pares davant els centres

A les portes dels tres centres d’aquest grup escolar s’hi han concentrat des d’última hora del vespre professorat i pares amb els seus fills, que han assegurat a betevé que volen mantenir la protesta fins que es resolgui la situació i han convocat una mobilització aquest dilluns a les 9 h davant dels centres. Els concentrats han tallat el trànsit a l’avinguda Meridiana i a la rambla de Guipúscoa durant 10 minuts.

La presidenta de l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes, Berta Ortega, ha explicat a betevé que han presentat una denúncia conforme l’antic gerent ha incomplert les mesures cautelars i ara estan en espera que en un període de 48 hores el jutge es pronunciï. Mentrestant, i per evitar que s’allargui la situació, han demanat ajuda als Mossos d’Esquadra perquè actuïn com a mediadors.

Ortega ha assenyalat a betevé que a les 23 h els Mossos han tancat l’Escola Joan Roca situada a la rambla de Guipúscoa. Segons les mateixes fonts, els altres dos centres, situats a l’avinguda Meridiana, continuen amb membres d’una empresa privada de seguretat a les portes.

Coaccions a mestres per no anar “amb faldilla i sabates de taló”

El professorat ha explicat a betevé que des del Departament d’Ensenyament estaven al corrent de les denúncies. Membres de l’equip del professorat han relatat que els darrers tres anys s’han produït al voltant d’una trentena d’acomiadaments i marxes voluntàries per coaccions i assetjament. Algunes professores han denunciat que si no complien amb els estàndards estètics que exigia l’antic gerent com, per exemple, anar amb faldilla i sabates de taló, rebien coaccions.

Fins a una de les escoles, situada a la rambla de Guipúscoa, s’hi han traslladat responsables del districte de Sant Martí per parlar amb les famílies i informar-se de la situació actual.