Un fil de Twitter iniciat per l’usuari @Gargotaire, l’àlies de Pau Bosch, ha servit per destapar un presumpte cas d’abusos sexuals al Col·legi Claret, al barri del Camp d’en Grassot. La víctima ha explicat al programa ‘bàsics’ que es va decidir a escriure el seu relat d’abusos després que un excompany d’escola fes el mateix a Facebook: “Que ho faci altra gent ajuda, i t’anima a pensar que no és tan estúpid fer-ho públic”, assegura Bosch. En el seu cas, explica que va patir tocaments per part de Francesc Figueres, exdirector del centre i sacerdot, en un viatge de final de curs quan tenia 14 anys.

El centre ha reaccionat ràpidament en un comunicat en què exposa que ha apartat el professor del centre i ha posat en coneixement del cas la fiscalia. Bosch explica que l’experiència el “cremava per dins” pel fet que el presumpte abusador pogués seguir treballant amb menors, i expressa dubtes sobre el col·legi perquè “el rumor feia 30 anys que era present”.

Arran de la seva denúncia a Twitter, altres exalumnes del centre han explicat experiències similars. Ell relata que ha aconseguit recopilar cinc afectats més, que relaten abusos sexuals des de l’any 1967 fins al 1997.